Skyr® kan brukes til så mangt. Nå nærmer sommeren og dermed is-sesongen seg. Her er tre gode og ikke minst kreative oppskrifter som både kan brukes som dessert og snacks etter trening
Oppskriftene er levert av løper og matentusiast Ida Bergsløkken. Hun er svært opptatt av næringsrik og god mat, og har blant annet gitt ut e-kokeboka Smart mat, raske bein. Her deler hun tre favorittoppskrifter med Skyr® på ingredienselista.
Etter målgang på alle Rosa sløyfe-løpene i oktober vil deltakerne få utdelt Skyr® som restitusjonspåfyll. Flere av Idas oppskrifter passer ypperlig som restitusjonssnacks etter en hard treningsøkt. Ønsker du en litt sunnere og mer kreativ dessert, passer de perfekt på 17. mai eller utover sommeren. Nyt!
Rawkake med Skyr® luftig sitron-fyll
Gir 16 biter
Tid: 10 min prepp + min 2 timer til frysing/nedkjøling.
Disse rawkakebitene med Skyr® luftig fyll er en perfekt sunn snack/kake du kan servere når du får besøk eller ta en bit av etter en tøff treningsøkt. Smaker syrlig og friskt.
Ingredienser:
Nøttebunn
90 g kokos
90 g cashewnøtter uten salt
200 g dadler uten stein
½ liten ts havsalt
revet skallet av ½ økositron
½ ts ingefærpulver
Fyll
2 bokser Skyr® luftig med Sitronsmak
100 g bløtlagte cashewnøtter (bløtlegg dem natten over i kaldt vann)
4 ss maple syrup
2 ss sitronsaft
3 ss kokosolje (nøytral)
revet skallet av 1 økositron
Fremgangsmåte:
Nøttebunn
Ha alle ingrediensene i en foodprocessor og kjør i 2-3 minutter til det har blitt en seig og ganske jevnt masse.
Kle en form på 12×18 cm (eller tilsvarende – ta det du har) med bakepapir og trykk nøttebunnen godt på plass med en skje eller hendene. Sett i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Fyll
Hell av vannet på de bløtlagde cashewnøttene og ha disse med de andre ingrediensene over i en blender og kjør det til en glatt røre (oppmot 2-3 minutter).
Ta nøttebunnen ut av kjøleskapet og hell fyllet over.
Settes i fryseren i minst 2 timer.
Ta opp 20 minutter før servering og kutt i passe store biter. Frys de bitene du ikke skal spise så raskt som mulig.
Smoothiebowl med Skyr® Blåbær
Denne smoothiebowlen er perfekt treningsmat, og metter godt. Den får en soft-is lignende konsistens og er proppet med masse bra næring og byggeklosser for aktive kropper. Topp med litt kokosflak, kakaonibs og en digg granola.
1 porsjon
Tid: 5–10 min
1 boks Skyr® Blåbær
½ avocado
1 frossen banan
100 g frosne blåbær
100 g frossen brokkoli- og blomkålblanding
3-4 dadler uten stein (kan sløyfes eller byttes med annen søtning)
2-3 never spinat
¼ ts havsalt
¼ ts kardemommepulver
¼ ts ingefærpulver
Ha alle ingrediensene over i en blender og kjør til det blir en jevn, tykk røre (bruk gjerne en sånn stav som følger med de fleste blendere for å “dytte” ingrediensene godt ned i blandingen).
Skyr® sandwich-is
Dette er en sunnere vri på sandwichisen, hvor du fyller to daddel- og havregrynscookies med Skyrs is. Kombinasjonen småseig cookie og is kan jo ikke slå feil!
3-4 porsjoner (6-8 cookies)
Tid: 10 min prepp + 11 min steking
Ingredienser
Cookies
100 g dadler uten stein
2 egg
50 g tahini eller annet nøttesmør
2 ss kokosolje
125 g havregryn
½ ts bakepulver
¼ ts salt
1 ss kanel
Framgangsmåte
Sett ovnen på 175 grader.
Bruk en stavmikser eller foodprocessor til å mikse sammen dadler, egg, tahini og kokoksolje. Ha så i resten av ingrediensene og kjør til en jevn masse. Kan godt være igjen noen biter dadler og gryn. Kle en bakeplate med papir og bruk to skjeer til å forme 8 jevnstore cookies.
Stek i 14 minutter og avkjøl på rist til de har blitt helt kalde.
Ta ut Skyr® is 15 min før sammensetting/servering. Bruk en skarp kniv og kutt rett gjennom isboksen på tvers (lager sirkulære skiver av is.
Plasser en cookie i bunnen, så et lag med is, så en ny cookie – server! I oppskriften ble de benyttet Skyr® Salt karamell, men bruk gjerne andre varianter for variasjonens skyld.
Mer info og påmelding til Rosa sløyfe-løpet her!