Disse saftige oppskriftene passer både som dessert, men også som et ekstra godt restitusjonsmåltid etter trening.

Vår betyr bar asfalt og løpere ute av dvalen. Samfunnet er også på vei ut av den sosialt distanserte hjemmedvalen, og vi begynner så smått å trene sammen, spise sammen, hygge oss sammen med de nærmeste. Vår betyr også mai med sine festdager, og her presenterer vi to spreke oppskrifter som både passer på dessertbordet, men også kan fungere som ypperlig restitusjonsmat etter svette økter, takket være den perfekte blandingen av karbohydrater – og proteiner fra Skyr®-produktene.

Riskrem med Skyr® Luftig Mango

Dette er en smakfull og sunnere vri på den tradisjonelle riskremen. På grunn av det høye proteininnholdet i Skyr® luftig og en dose karbohydrater i grøtrisen, er dette faktisk et perfekt restitusjonsmåltid etter en hard treningsøkt.

Risgrøt med kokosmelk

Tre porsjoner

  • 1 dl grøtris
  • ½ ts salt
  • 7,5 dl væske: 1,5 dl kokosmelk +6 dl vann
  • 1 knivspiss kardemomme
  • Revet skall av 1 sitron + saften av ¼
  • 2 bokser Skyr® Luftig Mango

Topping:

  • Finhakket mango
  • Mynte
  • Ristede kokosflak

Fremgangsmåte:

Ha ris, salt og 3 dl av vannet + kokosmelka i en kjele og kok opp. Spe på med resten av væsken når det begynner å tykne (ca 10-15 minutter inn) og la stå og småputre på svak varme i 30 minutter.

Tilsett så revet sitronskall og litt sitronsaft og ta kjelen av plata. Ha på lokk og la stå og trekke i 20-30 min.

Avkjøl risgrøten. Kan virke litt tykk, men du skal blande inn Skyr® Luftig, så det blir bra tilslutt.

Når grøtblandingen er avkjølt vender du forsiktig inn to bokser Skyr® Luftig Mango, og rører lett om til det har blitt jevnt fordelt.

Fordel blandingen i 3 skåler og topp med finhakket mango, ristede kokosflak og litt fersk, finhakket mynte til pynt.

Tips! Lag gjerne risgrøten dagen i forveien, så er det lett å mikse det sammen på 1-2-3.

Blendermuffins med Skyr® Blåbær

Disse muffinsene er skikkelig saftige, og hver muffins inneholder 15 gram protein (beregnet ut fra 5 muffins) som gir viktige byggeklosser til musklene våre i en aktiv hverdag, og bidrar til økt metthetsfølelse. De inneholder i tillegg fiber.

Ingredienser:

5 store eller 6 litt mindre muffins

  • 140 gram havregryn
  • 30 gram chiafrø
  • 1 medium banan
  • 2 egg
  • 2 beger Skyr® blåbær
  • 100 g revet squash
  • 1 ss maple sirup (kan sløyfes hvis du ønsker mindre sukker)
  • ½ ts kardemomme
  • ½ ts salt
  • 80 g frosne (eller ferske) blåbær

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader og finn fram en blender eller eventuelt en foodprocessor

Ha i alle ingrediensene utenom blåbærene og kjør til en smooth røre.

Fordel i muffinsformer og topp med blåbær som du dytter lett ned i hver muffins. Det kan gjerne være igjen noen som ligger på overflaten og “stikker opp” av røra.

Stek i 35–40 minutter på midterste rille.

Ta ut og avkjøl på rist.

Tips! Muffinsene er saftige og passer perfekt for å fryse, eller å ha i kjøleskapet (inntil 3 dager) for å ta med på vei fra trening eller som et bra lite måltid på farta.

Se flere oppskrifter med Skyr®-produkter her!