Alle liker vafler – her får du en sunn og god oppskrift du kan lage når som helst.

Lager du litt for mye kan du gjerne fryse resten av vaffelrøren, den holder seg ca 3 måneder i fryseren. Når du er klar til å bruke røren, kan du tine den i kjøleskapet over natten og røre den opp igjen før du steker vaflene.

25. mars hvert år er den internasjonale vaffeldagen. Mange vil kanskje tenke at vafler er et norsk fenomen, men denne matretten er importert fra Europa. Vaffelens dag er også importert – den har svensk opprinnelse, og i 2022 ble den markert for 13. gang i Norge.

Nyt vaffler både til hverdags og fest!

INGREDIENSER

4 dl havregryn

Skyr® Yoghurt Vanilje 4pk

0,5 ts natron
1 ts bakepulver
½ ts kanel
½ ts kardemomme
2 ss honning
2 stk egg
1 stk Skyr® Luftig Sitron som krem til topping

Fremgangsmåte

  • Bland alt det tørre i en bolle.
  • Pisk sammen egg og Skyr ® i en annen bolle og bland så med det tørre.
  • Stek med smør i belgisk vaffeljern eller vanlig jern. Avkjøl på rist.
  • Toppes med Skyr® Luftig Sitron og resten etter egen preferanse

Artikkelen er laget i samarbeid med Skyr®