Rosa sløyfe-løpet nærmer seg. Her er én Skyr®-oppskrift med kaffesmak og én rosa snack – perfekt etter en treningsøkt eller som en ekstra premie etter selve løpet.

Skyr®-yoghurtene kan nytes rett fra begeret og fungerer dermed som en smakfull og praktisk livredder i en hektisk hverdag. Men, legger man til litt kreativitet og noen minutter på kjøkkenet, kan du forvandle mellommåltidet til en forfriskende «etter trening-snack» eller en spennende dessert.

Selvutnevnt matnerd Ida Bergsløkken har tryllet frem en mocca-parfait og en softis, begge med Skyr® som hovedingrediens. Softisen er til og med rosa, og passer dermed perfekt som en ekstra premie etter målgang i Rosa sløyfe-løpet.

Softis med Skyr® Luftig Bringebær

En frisk softis-lignende dessert som like gjerne kan spises etter trening eller som en sunn snack.

Ingredienser:

(Én porsjon)

120 g bringebær, frosne

1 beger Skyr luftig bringebær

40 g kokosmelk

Liten klype havsalt

Topping: kakaonibs

Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene minus kakaonibs over i en liten blenderkolbe og blitz til det er en smooth masse. Server med én gang og topp med kakaonibs eller mørk sjokolade. Dersom du ikke får spist den med en gang vil den etterhvert få litt mer smoothie-aktig konsistens og smaker like godt!

Mocca-parfait med Skyr® Kaffe & Vanilje

Dette kan være en digg frokost, men passer også perfekt som en sunn dessert. Kan minne litt om tiramisu på smak.

Ingredienser:

(Én porsjon)

1 beger Skyr® Kaffe & Vanilje

Sjoko-chiapudding:

30 g chiafrø

100 g kokosmelk (fullfet for best smak)

100 g kaldt vann

En liten pinch salt

5–6 gram råkakao

1 ss lønnesirup

Valgfritt: mandler eller granola

Topping: kakaonibs eller mørk hakket sjokolade

Fremgangsmåte

Lag chiapuddingen først. Ha alle ingrediensene til denne over i en beholder, rør godt rundt og la stå i minst 2 timer. Kan også stå over natten.
Finn frem et passe stort glass og legg halvparten av Skyr® Kaffe & Vanilje i bunnen av glasset (og eventuelt et lag hakkede mandler eller granola over). Legg deretter et lag med halvparten av chiapuddingen. Deretter gjør du det samme om igjen. Topp med hakket mørk sjokolade eller kakaonibs på toppen. Kan oppbevares kaldt i kjøleskap i minst ett døgn om du ikke ønsker å spise den med en gang.

Ikke meldt deg på Rosa sløyfe-løpet enda? Finn din by her!